Over ons


Over mij eigenlijk. Maar ik werk regelmatig met andere mensen die heel goed zijn in wat ze doen. Ik spreek dan ook uit hun naam, derhalve ‘wij’ op deze site.

 

 Wat gaan wij voor u oplossen?

U kunt niet alles. Wij ook niet. We lossen dus niet alles op. Maar we kunnen wel helpen om het volgende te verbeteren:

  • persoonlijke omzetten
  • onderlinge samenwerking
  • zelfvertrouwen
  • klantontvangst
  • onderlinge en externe communicatie

 

 Waarom doen mensen wat ze doen? En hoe maximaliseer je de resultaten?

De resultaten van elke organisatie zijn afhankelijk van de personen die er werken. Bij ons staat de ontwikkeling van mensen dan ook centraal. Als u zich committeert om uw leven iedere dag een stukje te verbeteren, geven wij alles in ons om u te helpen dat te verwezenlijken.

 

Gedachtengoed Opleidingen is een landelijk opererend bureau voor organisatie- en individuele ontwikkeling, opleidingen en training. Opgericht in 2002 door Frank Berghuis.2

“Ik heb mijn ervaringen opgedaan als verkoper, manager en ‘manager van managers’. Zowel voor nationaal als internationaal opererende bedrijven.

Wat ik het leukste en meest interessante vond, was het opleiden van collega’s. Hoe maak je van een groep individuen met hun eigen wensen, ervaringen en behoeften een hecht team. Een gemotiveerd team.

En van daaruit volgen de resultaten van de vijf bolletjes hierboven. Stel mij (en uw team) maar op de proef.”

 

Onder de knop ‘Ervaringen‘ kunt u zien welke bedrijven van onze diensten gebruik maken.

 

 

 Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vele jaren onderzoek heeft aangetoond waar mensen naar op zoek zijn. In de top 3 staan steevast: gezondheid, financiële zekerheid en vriendschap. Maar als je dit wilt samenvatten in één woord, krijg je vaak:

 

Geluk

 

En als er iets hoog scoort op de vraag: ‘Wat wens je voor je naasten? Je kinderen?’ is het wel: “ik hoop dat ze gelukkig worden.” Wederom:

Geluk

 

Het ultieme doel blijkbaar. Maar wat is geluk? Het is voor iedereen anders. Wat we echter wel kunnen concluderen: het is een gevolg.

Van wat? Het lijkt een gevolg van persoonlijke groei en het leveren van een bijdrage. Aristoteles (350 v.Chr.) noemde het: ‘streven naar perfectie’ en ‘goed doen’.

Een goede manier om persoonlijke groei na te streven is het stellen van persoonlijke of zakelijke doelen.

Wat is de bedoeling van doelen? Dat je iets behaalt wat nu nog buiten je bereik ligt. Dat het lukt. Het is gelukt!

Maar waarom worden niet alle doelen bereikt? Dat kan uiteraard diverse oorzaken hebben. Maar één ervan is de angst om te falen. Daarom is het zo dat veel mensen het geven van een presentatie als eng ervaren. Een andere oorzaak is gemakzucht, uitstelgedrag. ‘Ik begin er morgen aan.’ Morgen is daardoor altijd de drukste dag van de week.

 

 Hoe kunnen wij hierbij helpen?

Onze trainingen en workshops kunnen hierbij helpen. Hierin bespreken we de nummer 1 angst wereldwijd. En dat je hier in oorsprong niets aan kunt doen. Of toch wel?

Op een luchtige manier begeleiden we de ontdekkingstocht die leidt naar verbetering. Nieuwe paden leiden naar nieuwe resultaten. En dat voelt heel goed, getuige de uitspraken van deelnemers:

 

“Leerzaam en erg leuk.”

“Ik dacht altijd dat ik de enige was maar iedereen hier herkende dit. Erg fijn!”

“Uitdagend maar ontspannen.”

“Spelenderwijs kennis overdragen en het daarna gaan doen is een ideale combinatie.”

 

Wij houden een spiegel voor en laten deelnemers anders naar hun werk, hun naasten en collega’s kijken. Tevens doen we suggesties voor persoonlijke oplossingen. En zo wordt vandaag de beste dag van de week.

 

 Succes is niet de sleutel tot geluk. Geluk is de sleutel tot succes.